Idag är det inte möjligt att resa med något av de stora kryssningsfartygen från Sundsvall. De som vill göra detta behöver först ta sig till Stockholm varifrån de utgår. Men mindre fartyg finns att välja på och däribland M/S Medvind. Här bjuds det på skärgårdskryssningar i Sundsvalls vackra skärgård där besökarna både bjuds på god mat, fin utsikt och trevlig live-musik. Under vår/sommaren 2015 kommer Stefan Nordlander, Jens Pääjärvi och Patrik Jörnsten bjuda på live-musik på fartyget.

Båten har kvällsturer då besökarna sitter på båten och njuter av mat och underhållning. Men de har även utflykter och rundturer som gör att passagerarna får ta del av andra klassiska turistattraktioner längs stadens kust.

För den som vill finns även möjligheten att hyra hela båten samt få hjälp med catering. Ett perfekt och annorlunda sett att exempelvis fira bröllopsdagen eller 50-årsfesten. Självklart ordnar företget med allt från mat och underhållning till att göra fartyget extra fint till den stora dagen.

Bokning sker enklast via hemsidan MSMedvind.com eller genom att ringa dem på 060-552290. Då allt fler önskar sig upplevelser i present istället för prylar kan detta även vara en passande present. Presentkort går att köpa och om en kryssning bokas med presentkort betalas resan på plats.

Avgång och boende

Det kan vara lätt för den som inte bor i Sundsvall att tro att M/S Medvind skulle utgå från Sundsvalls hamn – Tunadalshamnen. Men så är inte fallet. Tunadalshamnen har enbart fokus på godstrafik och är inte någon hamn som erbjuder kryssningsresor eller annan persontrafik. Det är då främst gods via olika företag inom SCA-koncernen samt pappers- och sågbruk som har denna hamn som exporthamn.

Båten utgår istället från Sundsvalls inre hamn vilken ligger bara några hundra meter från Casino Cosmopol. För de som planerar sin resa till Sundsvall och har tänkt åka en tur på fartyget är därför First Hotell Strand ett närliggande och bra hotell att välja. Samtidigt finns det många bra hotell i Sundsvall att välja mellan och för den som vill hålla nere kostnaden kanske inte First Hotell är första valet.